1756. Ültessünk fűzfát a kertünkbe!
Bármennyire is rányomják bélyegüket a tavaszi tájra a csüngő ágú cseresznyefák, ne teremtsünk monopolhelyzetet ennek a csodálatos fafajtának. Lássuk a szép fűzfákat!
Bármennyire is rányomják bélyegüket a tavaszi tájra a csüngő ágú cseresznyefák, ne teremtsünk monopolhelyzetet ennek a csodálatos fafajtának. Lássuk a szép fűzfákat!
A Shea vaj, más néven karitévaj egyedülálló a világon. Ugyanis finomítatlan 100%-os növényi kivonat, amelyet Nyugat-Afrika vad szavannáin honos Shea fa termésének hideg sajtolásával nyernek.
A fekete szappan egy közepesen kemény növényi illatú szappan, melynek színe az egészen világosbarnától a feketéig változhat. Magas olaj és zsírtartalmú növények leveléből, vagy terméséből főzik. Hogy mire jó? Lássuk!
A szőlőmagolaj napérlelte szőlőszemek magvából készül. Zöldessárga színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. Ízét 200 °C felett is megtartja, és más olajoktól eltérően sütési hőmérsékleten kevesebb káros égésterméke keletkezik. De mindemellett gyógyír is. Lássuk, milyen betegségek gyógyítására alkalmas!
Napjainkban egyre népszerűbbek a bodzából készült egészséges, természetes termékek: a szörp, a tea, a dzsem. Itthon azonban csak egy feldolgozó-üzem működik, és a termés javát külföldön értékesítik.
Kedves László! Kérem, hogy készítsen, vagy kérjen meg valakit, hogy készítsen a növényről néhány képet. (Minél tisztább a kép, annál jobb). Így látatlanban elég nehéz megállapítani, hogy melyik hagymás lehet. Várjuk hát a képeket!
Gyümölcs és díszfáknál a metszést nyugalmi időszakban kell/lehet elvégezni, időjárástól függően március végéig. A 3 ágból egyet érdemes meghagyni, és a megfelelő magasságban visszametszeni úgy, hogy a szemek alakíthatóak legyenek. További jó kertészkedést!
Most jelent meg egy cikkünk, amiben felsoroltunk néhány zöldséget, amelyeket nyugodtan termeszthet árnyékban, mérsékelt napfényben. Amúgy a legtöbb zöldség megél kevés napfénnyel is, hátránya ennek az, hogy nem képesek rendesen kifejlődni (valamivel gyengébbek maradnak, fakóbb színek, kisebb méret, stb.). A szóban forgó cikk: Konyhakert kialakítása kevés napfényben
Kedves Beáta! A képen a virágzás utáni mag tokok láthatók. Ez természetes folyamat, bár az elvirágzott részeket le szokták vágni, hogy a hagyma elől ne vesszen pocsékba a magérlelésre szánt energia. Vágja vissza az egész növényt, és szedje ki a földből úgy, hogy ne maradjon rajta föld. Ezután a hagymát sötét, száraz és szellős helyen, el kell rakni őszig, amikoris újra el kell ültetni. Íly módon újra fog virágozni.
Üdvözlöm! Nehéz kérdés ez így. Kéne tudni a környezetet, ahol tartja, fény viszonyok, víz, huzat stb. Szerintem ez a túlzott tápanyag ellátás, vagy tápanyag hiány lehet. Ne adjon semmilyen tápanyagot és mérsékelten öntözze, akkor kiderül, ha esetleg sok a tápanyag, ha ezek után is ugyan olyan, akkor próbálja növelni az adagot, ha semmilyen megoldás nem használ, kérem írjon és írja le, a összes környezeti tényezőt!