Keresett kifejezés: “szőlő”

Cikkek (522)

191. A savanyú káposzta készítése házilag

A savanyú (más néven erjesztett) káposzta készítése hagyományosan a betakarításkor megmaradt káposztafejek felhasználására szolgált. Ez egy olyan hagyomány, amelyből régen az egész család kivette a részét. Ebben a cikkben a hordós káposzta készítését szeretném ismertetni, továbbá arról is szó lesz, hogy miért is olyan egészséges a savanyú káposzta fogyasztása.

192. A bergamot tea gyógyhatásai

A bergamot teát az azonos elnevezésű növény forrázása által nyerik. Számos gyógyhatással rendelkezik és többnyire azok fogyasztják, akik köhögéssel, náthával, orrmelléküreg-gyulladással, stb. küszködnek. 

193. Hálaadásnapi asztali dekorációk

A Hálaadás napjának megünneplésében egyre fontosabb szerepet tölt be a vacsoraasztal feldíszítése. A következőkben néhány hálaadásnapi asztali dekorációs ötletet szeretnénk megosztani.

194. Kertbarátok, szakemberek karácsonya!

A jó szakkönyv nagy segítség a gazdának és a hobbi-kertészeknek egyaránt! A megfelelően megválasztott növényvédelemmel és növény-kondícionálással kiváló minőségű, jó beltartalmi értékű zöldségfélék és gyümölcsök termeszthetők. A kártevők és kórokozók ellen nem csak veszélyes szerekkel védekezhetünk, hanem léteznek olyan növényvédelmi megoldások is, melyek használatával nemcsak saját egészségünket, hanem a környezetet is megóvhatjuk a szükségtelen vegyszermaradékoktól.