2231. Hogyan védjük növényeinket a túl sok csapadéktól?
Míg a tavasszal a szárazság okozott gondot a kiskert tulajdonosoknak, ezen a héten a túl sok csapadék miatt fájhat a fejük. Mi a teendő ilyenkor?
Míg a tavasszal a szárazság okozott gondot a kiskert tulajdonosoknak, ezen a héten a túl sok csapadék miatt fájhat a fejük. Mi a teendő ilyenkor?
Cseresznyefák az otthoni kertben ízletes gyümölcsöket adnak a család örömére. A cseresznyefák ültetése nem sokban különbözik más fák ültetésétől, de néhány dolgot figyelembe kell venni, mikor ezeket a gyümölcsfákat választjuk. Lássuk, hogy melyek ezek!
Az egyik elsődleges probléma, amivel a kertészek szembekerülnek a cseresznyefa termesztésnél az, hogy nem tudják, hogyan kell helyesen megnyesni a fát. A metszés nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő növekedés és gyümölcstermelés biztosításában.
A féltörpe cseresznyefáknak rengeteg előnyük van, a normálméretű cseresznyefákkal szemben. Először is, a féltörpe fák kisebbek, tehát kevesebb helyet foglalnak el a kertben. A kisebb méretüknek köszönhetően sokkal könnyebb őket metszeni, permetezni és leszedni a gyümölcsüket.
A cseresznyefa lombhullató, gyümölcstermő fa, és mindannyiunk kedvence. Nem csupán édes és vitamindús terméséért, hanem tavasszal nyíló gyönyörű virágaiért is. A cseresznyefákat mindenki szereti...
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.