Keresett kifejezés: “”

Cikkek (7326)

2441. Ismerjük meg a sodrómolyokat! - 2. rész

A nyári lárvák megelőzésése érdekében fontos, hogy a fákat már tavasszal bepermetezzük. Ha elmulasztjuk a tavaszi rovarirtást, nyáron több alkalommal is szükség lesz ennek bepótolására (úgy júliusban, mint augusztusban, de valószínűleg szeptemberben is), hogy megvédjük a későn érő gyümölcsöket.

2443. Mit kell tudni a barackfa molyról (Synanthedon exitiosa)?

A barackfa moly a cseresznye, a vadcseresznye, az őszibarack, a sárgabarack, a nektarin, és a szilvafán élősködik. A barackfa molylárvák a földről vagy a föld alól hatolnak a fák kérge alá, nedvet és forgács nyomokat hagyva a fa törzsén a föld felszíne felett.

2445. Süssünk nektarinos pitét olasz módra! - Piaci árak

Nektarinos pite: 1 pohár kefir, 1 pohár cukor, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, és leve, 1 cs. vaníliás cukor, 2 pohár liszt, 1 cs- sütőpor, ½ pohár olaj, kb. 1 kg félkemény nektarin, sárgabarack lekvár. Összekeverjük a kefirt a tojást, cukrot, citromot, a sütőporos lisztet, és az olajat. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, ebbe beleöntjük a masszát és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 4 perc után kivesszük, és megpakoljuk a cikkekre vágott nektarinnal. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 25 percig sütjük. Még forrón átkenjük a tetejét vékonyan sárgabarack lekvárral, hogy szép fényes legyen.