2591. A feldolgozott szója egészségtelen? - 1. rész
Sokan ellenzik a szójából készült termékek fogyasztását a rossz ízére hivatkozva. Vajon tényleg rossz a szója íze? Cikkünkben rejlik a válasz a kérdésre.
Sokan ellenzik a szójából készült termékek fogyasztását a rossz ízére hivatkozva. Vajon tényleg rossz a szója íze? Cikkünkben rejlik a válasz a kérdésre.
Amint láthattuk, nem magával a szójával van a gond, hanem sokkal inkább a rossz feldolgozással. Ennek révén válik egészségtelenné egy amúgy egészséges növény. Nézzük meg, hogy mi történik egy ilyen feldolgozás során az ételekkel!
Ebben a cikkben a szójatermesztésről olvashatunk néhány érdekességet. Többek között azt is megtudjuk, hogy mi köze van a szójababnak az Amazonas esőerdőhöz.
Az Ulsteri Egyetem kutatói által végzett egyik tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy napi 85 gramm vízitorma elfogyasztása jelentősen csökkenti a fehérvérsejtek rákos megbetegedését és növeli a szervezetben található, rák ellen küzdő antioxidánsok szintjét.
A köszméte bokor tüskés, ívelő ágainak köszönhetően a magassága és a szélessége eléri az 1-1,5 métert. Tanuljuk meg, hogy hogyan kell termeszteni ezt az érdekes bokrot.