2656. Termesszük meg a saját paradicsomunkat! - 2. rész
A paradicsom termesztéséhez nemcsak a megfelelő hely kiválasztása a fontos, hanem a jó vízelvezetés is. Nézzük meg, hogy hogyan gondoskodhatunk megfelelő vízelvezetésről!
A paradicsom termesztéséhez nemcsak a megfelelő hely kiválasztása a fontos, hanem a jó vízelvezetés is. Nézzük meg, hogy hogyan gondoskodhatunk megfelelő vízelvezetésről!
Egy újabb unalmas ing, egy ezredik bögre vagy egy buta csecsebecse helyett miért ne ajándékozhatnánk el az anyaföld ajándékait. Ha a családtagjainkat vagy barátainkat megajándékozzuk a kertünk egy darabjával, az nagyszerű jelkép lehet bármilyen ünnepségen vagy családi összejövetelen.
A friss eper elmaradhatatlan nyári finomság, akár egyenesen a kertből, házilag készített fagylaltban, hagyományos epres tésztában, zselé, lekvár vagy más édesség formájában fogyasztjuk.
Olyan eper palántákat vegyünk, amelyek még nincsenek cserépben, ezzel pénzt takarítunk meg, és könnyebben el lehet ültetni őket.
Ha egy olyan kellemes illat és serkentő ragyogás után vágyakozunk, amelyet csak a trópusi virágok adhatnak, akkor húzzuk fel a kertész kesztyűnket és vegyük elő a kis kapát.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.