2676. Lazacos kókuszleves
A legjobb ebben a levesben az, hogy nem kell semmi mást enni vele, a lazac és a zöldségek önmagukban teljes ételek, laktatóak.
A legjobb ebben a levesben az, hogy nem kell semmi mást enni vele, a lazac és a zöldségek önmagukban teljes ételek, laktatóak.
Akárcsak a fűzfák, a nyárfák is olyan változatosak, hogy nehéz őket osztályozni. Lássuk, mit érdemes tudni a nyárfákról!
A bőséges gyökérhajtásuk miatt a nyárfák a gyepen, a legelőkön vagy a sövénykerítések mentén nem túl népszerűek. De annál jobban mutatnak a folyópartok mentén.
Az érzékeink összekötnek bennünket a világgal, és segítségükkel reagálunk a környezetünkre. A terápiás illóolajok feltöltik érzékeinket, fizikai és lelki reakciókat idéznek elő a testünkben.
Ebben a részben még több ilóolaj hatásával ismerkedhetünk meg, valamint arra is kapunk ötleteket, hogy hogyan árasszuk szét az illatukat az otthonunkban.
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.