281. FOTÓJÁTÉK: NYERTESEK ÉS NYEREMÉNYEK
Az Édenkert Magazin fotójátékába képet beküldők ebben a hónapban különleges ajándékokat nyerhetnek...
Az Édenkert Magazin fotójátékába képet beküldők ebben a hónapban különleges ajándékokat nyerhetnek...
A virágok szinte minden természetbarát fotós kedvenc témái közé tartoznak. Összefoglaljuk a virágfotózás egyszeregyét!
Dinnyét vegyenek!
Budapesten új szolgáltatás a kerti hulladék elszállítása. A felesleges zöldtömeget a városhatárban komposztálják. Lássuk, hogy történik mindez a gyakorlatban!
Érdemes mostanság beszerezni a savanyításra szánt paprikát; az előző évek tapasztalatai alapján nyár közepétől már csak emelkedni fog az ára.
A klívia viszonylag kényes növény, télen mindenképp pihenőt kíván: fűtetlen helyiségben tartsuk, tápanyag nélkül, éppen csak annyi vízzel, hogy ki ne száradjon. Ha nem így teszünk, akkor évekig nem virágzik. Ha teheti vigye hűvös helyre, tavasszal pedig ültesse át, nyárra keressen neki egy félárnyékos helyet. Ettől rendbe kell jönnie.
A bazsarózsa a mélyrétegű, tápdús talajon gazdagon virágzik (a homokot mindenképp fel kell javítania); ha mély árnyékba kerül vagy túl közel a fák gyökereihez az rontja a virágzást. Ha ez késői fagyokkal is párosul, az tovább rontja az eredményt. Ha árnyékos helyen van növénye, ültesse át tavasszal, ilyenkor tőosztással szaporítható is.
Egyszerűb a dolga, hogyha a tövön talál sarjakat, amit leszedve az anyanövényről szaporítható. Másik, nehezebb szaporítási mód a törzsdugványozás. Le kell vágni egy idősebb növény oldalhajtását, meg kell várni amíg a vágási felület kiszárad és ezután kell földbe ültetni. A sikeres eredés feltétele a meleg és páradús levegő!
Megtaláltam a Paulmann égők hazai forgalmazójának elérhetőségét, talán őket kellene megkérdezni, hátha náluk még kapható: http://www.paulmann.hu/
A csigák nedves időjárás esetén szaporodnak el tömegesen, megjelenésükkor érdemes rögtök csalétket kitenni nekik. A csigáknak jó ízlésük van, nagyon szeretik a sört. <p>A sörcsapda leírása az alábbi cikkben megtalálható: