3256. Együtt készíti Magyarország az év szilvapálinkáját!
Magyarország közösen készíti el az év szilvapálinkáját, amelyet először tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat meg a közönség.
Magyarország közösen készíti el az év szilvapálinkáját, amelyet először tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat meg a közönség.
A japán kakiszilva fa igen magas, lombhullató, fényes, ovális levelekkel. Köszönhetően hatalmas méreteinek, könnyű megérteni, hogy az őseink miért vették észre az erdő többi fái között. A történészek azt állítják, hogy a kakiszilva még vad változatai Japánba az ázsiai kontinensről kerültek, még az őskorban.
Citromos keksz hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, tejföl.
A mítoszokban és a legendákban szereplő virágok sok mindent kifejezhetnek: az új élet és a halál, a tisztaság és a szenvedélyes szerelem egyaránt jelképezhető a segítségükkel.
A világ népeinek történeteiben sok virág szerepel szimbólikus értelemmel. Az anemóna vagy szellőrózsa, a szegfű, a jácint, a liliom, a lótuszvirág, a nárcisz, a mák, a rózsa, a napraforgó és az ibolya gyakori szereplői ezeknek a történeteknek és a különböző kultúrák szokásainak.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.