3296. Gyomok nélkül szabadon!
Mint (hobby) kertész már biztosan hallott a talajtakarásról, vagy mulcsozásról. De vajon pontosan tudja-e hogy mit is jelent ez? Honnan ered, vagy, hogy mire is jó ez igazából? Nos, ezt szeretném elmagyarázni.
Mint (hobby) kertész már biztosan hallott a talajtakarásról, vagy mulcsozásról. De vajon pontosan tudja-e hogy mit is jelent ez? Honnan ered, vagy, hogy mire is jó ez igazából? Nos, ezt szeretném elmagyarázni.
Egy átlagos családi ház kertjének több mint felét valamilyen gyepfelület borítja. Mielőtt eldöntenénk, hogy mely területeket gyepesítsük, érdemes elgondolkodni azon, hogy egyáltalán milyen típusú gyepet szeretnénk kertünkbe.
24. alaklommal kerül megrendezésre a kertészeti szakma és a látogatók legnagyobb örömére ez a nagy múltú rendezvény. Az elmúlt évek bizonyítják, hogy a rendezvény kiállta az idők próbáját, hála a színvonalas kiállítóknak, valamint a nagyközönség megtisztelő és töretlen érdeklődésének.
Az április 16-án életbe lépő borászati termékek egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjét egyszerűsítő rendeletmódosítás jogharmonizációs problémákat is orvosol.
Hozzávalók: kenyér, vaj, reszelt sajt, egy csirkemell, érett friss paradicsomok, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.