3301. Bruschetta, a tökéletes reggeli
Hozzávalók: kenyér, vaj, reszelt sajt, egy csirkemell, érett friss paradicsomok, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.
Hozzávalók: kenyér, vaj, reszelt sajt, egy csirkemell, érett friss paradicsomok, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.
Régen azt hittük, hogy a víz a természet örök, kiapadhatatlan tartaléka. Manapság már szerencsére másként látjuk a dolgokat...
Az ideális környezet a zöldségek számára, ha a konyhakert déli fekvésű vagyis, ha napsütéses helyen terül el. Ellenben, ha nem áll rendelkezésre egy ilyen terület, akkor a siker kulcsa abban rejlik, hogy a kertésznek olyan zöldségeket kell termesztenie, amelyek kevesebb napfényt igényelnek.
Már biztosan sokan hallottak arról a vegyszer menetes, környezetbarát megoldásról, amikor hasznos fonálférgek segítségével vesszük fel a harcot a talajban élő rovarlárvák ellen. Lássuk, hogyan is működik ez a valóságban!
Nem kell nagy kertésznek lenni ahhoz, hogy kertünket úgy megtervezzük, hogy az egész évben színes legyen. Ebben a cikkünkben Megyeri Szabolcs kertészmérnök arról mesél, hogy miért is nagyszerű megoldás kertekbe vagy utcafronti ágyásokba piros vagy sárga vesszejű somot ültetni.
Igen. A rododendron szereti és igényli a savanyú földet... ezt érdemes évente a tövéhez juttatni. Télre a kemény fagyok ellen érdemes betakargatni a tövét, vagy lehullott leveleket felkupacolni a tövénél.
Kedves Gyémánt! A fotókon látható növény nevét sajnos nem tudom megmondani, de biztos, hogy a paprikafélék rokona. A termését semmi esetre sem szabad elfogyasztani! Valamiféle gyom fajta.
A fügét a fagyok után, kora tavasszal ültessük ki. Az ültetésnél általános szabályok érvényesek rá, azaz tegyünk az ültetőgödörbe tápanyagot (pl.:szarvasmarhatrágyát) és jól öntözzük meg.
Próbálják meg minél stabilabban összedrótozni, megtámasztani a fatörzset, hogy semmiképpen se tudjon tovább repedni. A sebet - ha lehetséges - metszéskor használatos fertőtlenítővel kenjék be, hogy a kórokozók ne telepedjenek meg benne.
Gyümölcsfákon ha sok a termés, azok egymás kárára nőnek, tehát aprók maradnak. Érdemes az apró gyümölcsök egy részét minél előbb eltávolítani, kiritkítani. A bokor lombja a megmaradt termések hizlalására fogja fordítani az előállított anyagcsere termékeit. A gyümölcsök ritkítása elterjedt módszer, érdemes alkalmazni.