3301. Bruschetta, a tökéletes reggeli
Hozzávalók: kenyér, vaj, reszelt sajt, egy csirkemell, érett friss paradicsomok, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.
Hozzávalók: kenyér, vaj, reszelt sajt, egy csirkemell, érett friss paradicsomok, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.
Régen azt hittük, hogy a víz a természet örök, kiapadhatatlan tartaléka. Manapság már szerencsére másként látjuk a dolgokat...
Az ideális környezet a zöldségek számára, ha a konyhakert déli fekvésű vagyis, ha napsütéses helyen terül el. Ellenben, ha nem áll rendelkezésre egy ilyen terület, akkor a siker kulcsa abban rejlik, hogy a kertésznek olyan zöldségeket kell termesztenie, amelyek kevesebb napfényt igényelnek.
Már biztosan sokan hallottak arról a vegyszer menetes, környezetbarát megoldásról, amikor hasznos fonálférgek segítségével vesszük fel a harcot a talajban élő rovarlárvák ellen. Lássuk, hogyan is működik ez a valóságban!
Nem kell nagy kertésznek lenni ahhoz, hogy kertünket úgy megtervezzük, hogy az egész évben színes legyen. Ebben a cikkünkben Megyeri Szabolcs kertészmérnök arról mesél, hogy miért is nagyszerű megoldás kertekbe vagy utcafronti ágyásokba piros vagy sárga vesszejű somot ültetni.
A citrom nálunk melegebb éghajlatról származik, tehát ahhoz hogy termését beérlelje minden kívánságát ki kell elégítenünk. Ehhez ajánlom a következő cikket:
Mivel számos dolognak kell teljesülni ahhoz, hogy a virágföld optimális legyen, az alábbi cikkeket ajánlom olvasásra.
Teleltetés előtt, az őszi behordáskor érdemes erősen visszametszeni az angyaltrombita (Brugmansia vagy Datura ) hajtásait. Következő évben ismét gazdag virágzással fogja meghálálni.
Annak csak örülhet, hogy ilyen szépen megnőtt a növénye, mivel azt mutatja, hogy kitünően érezte magát. Hat méteres szárakat már nem olyan egyszerű drótra csavarni, ezért nyugodtan vissza lehet metszeni a golgotavirágot, s a maradék esetleg két, egymásra merőleges, félkör alakú drótra feltekerhető.
Mivel a pawpaw még teljesen ritkaságnak számít, nem hiszem, hogy magja könnyen beszerezhető hazánkban, esetleg kérdezze meg az alábbi cikkek szerzőjét.