3331. Az ukrán rakott burgonya receptje
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál cukor, só, őrölt bors; a tál kikenéséhez zsír.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál cukor, só, őrölt bors; a tál kikenéséhez zsír.
Mit tegyünk a tavasz végén elvirágzott hagymás növényekkel teli kertünkkel? A következőkben azt mutatjuk be, hogy néhány egyszerű lépéssel hogyan újíthatjuk meg az utcafronti virágágyásokat egynyári növényekkel!
A virágzó szobaciklámen a kankalinfélék csoportjába tartozó, szárgumóval rendelkező, 30 cm magasságot is elérő, bokros növény. Lássuk, hogyan kell gondoznunk ezt a szobanövényt, hogy gazdag virágzását minden évben megtapasztaljuk!
A kerttervezésben nagyszerűen hasznosítható az alábbiakban leírt 10 olyan lépés, amely gyakorlatias tanácsokkal látja el az érdeklődőt. Lássuk hát, melyek ezek a lépések, amelyek megkönnyíthetik életünket kertünk kialakításakor!
A tökéletesen kivitelezett kertben jól érezzük magunkat és szívesen tartózkodunk benne. Folytassuk hát a kerttervezési ötleteket a következő 5 lépéssel!
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.