3331. Az ukrán rakott burgonya receptje
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál cukor, só, őrölt bors; a tál kikenéséhez zsír.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál cukor, só, őrölt bors; a tál kikenéséhez zsír.
Mit tegyünk a tavasz végén elvirágzott hagymás növényekkel teli kertünkkel? A következőkben azt mutatjuk be, hogy néhány egyszerű lépéssel hogyan újíthatjuk meg az utcafronti virágágyásokat egynyári növényekkel!
A virágzó szobaciklámen a kankalinfélék csoportjába tartozó, szárgumóval rendelkező, 30 cm magasságot is elérő, bokros növény. Lássuk, hogyan kell gondoznunk ezt a szobanövényt, hogy gazdag virágzását minden évben megtapasztaljuk!
A kerttervezésben nagyszerűen hasznosítható az alábbiakban leírt 10 olyan lépés, amely gyakorlatias tanácsokkal látja el az érdeklődőt. Lássuk hát, melyek ezek a lépések, amelyek megkönnyíthetik életünket kertünk kialakításakor!
A tökéletesen kivitelezett kertben jól érezzük magunkat és szívesen tartózkodunk benne. Folytassuk hát a kerttervezési ötleteket a következő 5 lépéssel!
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.