3361. Támogatás parlagfű-mentesítésre
Kétszázöt önkormányzat nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt „Parlagfűmentes település” című pályázaton.
Kétszázöt önkormányzat nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt „Parlagfűmentes település” című pályázaton.
A könnyen elkészíthető fokhagymás stangli receptje. Hozzávalók: 1 csomag (400 g) friss pizzatészta (pl. Tante Fanny), olívaolaj, finomra aprított fokhagyma.
A komposzt WC beszerelése egyszerű, nem szennyezi a talajvizet, és a végterméket a kertben trágyaként fel lehet használni. Külsőleg hasonlít a hagyományos WC-hez, ugyanakkor nemcsak környezetbarát, de használatával pénz takarítható meg.
A vízelvezetés egy fontos része a kert megtervezésének. A kertek is ugyanazon az elven működnek, mint a fürdőszobák: középen van egy vízösszefolyó részük. A pangó víz kialakulása elkerülése érdekében fontos, hogy kertünk rendelkezzen egy bizonyos fokú lejtéssel.
Ha megfelelő méretű kerted van, fontolóra veheted egy kis kerti tó vagy valamilyen vízi létesítmény kialakítását. A következőkben kertészeti magazinok által bemutatott ötleteket osztunk meg, melyek egy kerti tó tervezését és kivitelezését követik lépésről lépésre.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.