3376. IX. Országos Pékfesztivál
Kíváncsi a kürtös kalács vagy a kenyér lángos receptjére? Kíváncsi arra, mit készítettek Erdélyben Rákóczi korában? Ha igen, akkor jöjjön el a 9. Országos Pékfesztiválra, és választ kaphat kérdéseire!
Kíváncsi a kürtös kalács vagy a kenyér lángos receptjére? Kíváncsi arra, mit készítettek Erdélyben Rákóczi korában? Ha igen, akkor jöjjön el a 9. Országos Pékfesztiválra, és választ kaphat kérdéseire!
Teljesen kivirágozva a lilaakác az egyik legszebb fás szárú, évelő növény, amivel találkozhatunk. Így érdemes gondozni!
Mi is ez a Virágzó Zugló 2011? A Program célja, hogy Megyeri Szabolcs kertészmérnök irányításával a Budapest XIV. kerület Zugló Önkormányzata és a zuglói lakosok közösen szépítsék meg és tegyék virágzóvá a lakóházukhoz tartozó előkerteket, utcafrontokat.
Egy hűvös reggelen nincs jobb egy csésze nyugtató gyógynövény teánál. De nemcsak felmelegít, a gyógytea számos jótékony hatással bír az egészségre nézve is. A gyógytea fogyasztása továbbá kiváló forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak.
Az ehető dísznövényekkel teli díszkertek kialakítása a 2011-es év egyik trendjévé vált. Szerencsére sok ehető növény közül válaszhatunk, így nem csak a kertünk lesz szép, hanem még el is fogyaszthatjuk a kertbe ültetett szépségeket. Lássuk, milyen ehető dísznövények jöhetnek szóba!
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.