3416. Mi az igazság a kajszibarack (Prunus armeniaca) magjáról?
Bár a kajszibarack szezonja már egy ideje elkezdődött, azért szerencsére még nem ért véget, úgyhogy jónak láttuk megemlíteni róla néhány dolgot. Kezdjünk is bele!
Bár a kajszibarack szezonja már egy ideje elkezdődött, azért szerencsére még nem ért véget, úgyhogy jónak láttuk megemlíteni róla néhány dolgot. Kezdjünk is bele!
Az itt bemutatott minta alapján azt a kertrészletet ültethetjük be, amelyet állandóan napsütés ér. Lássuk, milyen napsütést kedvelő növényekkel ékesíthetjük kertünket!
Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál rum, 2 késhegynyi szalicil.
A szőlészeti növényvédelem világszerte jelentős probléma. A tavalyi szőlőterményt ért károk után ma már talán még nagyobb figyelem fordul a szőlőbetegségek megelőzésre, a jobb minőségű borok előállítására. Azonban a betegségek elleni védekezésnek már nem csak a gyakoribb, költséges permetezés lehet a fegyvere.
A szobafűpalka a sásfélék családjába tartozó 20-30 cm magas csüngő növény. A levelek hosszúak, vékony hengeresek. Egy tőből fejlődnek, és nagyon eredeti és elegáns módon csüngenek. Zöld színűek, és rajtuk az apró krémszínű virágok egész évben nyílnak.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.