3416. Mi az igazság a kajszibarack (Prunus armeniaca) magjáról?
Bár a kajszibarack szezonja már egy ideje elkezdődött, azért szerencsére még nem ért véget, úgyhogy jónak láttuk megemlíteni róla néhány dolgot. Kezdjünk is bele!
Bár a kajszibarack szezonja már egy ideje elkezdődött, azért szerencsére még nem ért véget, úgyhogy jónak láttuk megemlíteni róla néhány dolgot. Kezdjünk is bele!
Az itt bemutatott minta alapján azt a kertrészletet ültethetjük be, amelyet állandóan napsütés ér. Lássuk, milyen napsütést kedvelő növényekkel ékesíthetjük kertünket!
Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál rum, 2 késhegynyi szalicil.
A szőlészeti növényvédelem világszerte jelentős probléma. A tavalyi szőlőterményt ért károk után ma már talán még nagyobb figyelem fordul a szőlőbetegségek megelőzésre, a jobb minőségű borok előállítására. Azonban a betegségek elleni védekezésnek már nem csak a gyakoribb, költséges permetezés lehet a fegyvere.
A szobafűpalka a sásfélék családjába tartozó 20-30 cm magas csüngő növény. A levelek hosszúak, vékony hengeresek. Egy tőből fejlődnek, és nagyon eredeti és elegáns módon csüngenek. Zöld színűek, és rajtuk az apró krémszínű virágok egész évben nyílnak.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.