3421. Virágzó Zugló 2011 - Ráskay Lea utca és Ond vezér útja
Még mindig tart a Virágzó Zugló 2011 Programja. Ebben a részünkben a Ráskay Lea utcán és az Ond vezér útján történt munkálatokat mutatjuk be videón!
Még mindig tart a Virágzó Zugló 2011 Programja. Ebben a részünkben a Ráskay Lea utcán és az Ond vezér útján történt munkálatokat mutatjuk be videón!
Mindenkinek az álma a dúsan virágzó muskátli! Ehhez azonban figyelni kell arra, hogy a következő hibákat ne kövessük el!
Az egyedi kerttervezési ötletek egyre nagyobb fontosságot kapnak egy kert kialakításakor. Senki sem szeretné, hogy kertje ugyanúgy nézzen ki, mint a szomszédé. Lássunk néhány kerti világítási ötletet, amit bárminek lehet nevezni, csak nem szokványosnak!
Legyenek évelők vagy egynyáriak, a napraforgókat mindenki felismeri... vagy mégsem? Mihelyt közelebbről szeretnénk megismerni ezeket a virágokat, rá kell jönnünk, hogy nem minden napraforgó sárga; ráadásul az sem biztos, hogy minden napraforgó, ami annak látszik. Ismerkedjünk hát meg a rokonokkal is!
A kert termőtalaja a legfontosabb életeleme a növényeknek. Tisztában kell lennünk a talaj tulajdonságaival, mielőtt hozzákezdünk a fűszerkert kialakításához. A következőkben ismertetjük a leggyakoribb talajtípusokat:
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.