3526. Így készül az alma chips!
Az alma chips elkészítése nem jelent nagy kihívást. Még "kezdő konyhaművészek" is könnyedén elboldogulnak az elkészítésével! Nem kell hozzá más, csak 1 zöld alma és egy 1 kiskanál vaníliás porcukor.
Az alma chips elkészítése nem jelent nagy kihívást. Még "kezdő konyhaművészek" is könnyedén elboldogulnak az elkészítésével! Nem kell hozzá más, csak 1 zöld alma és egy 1 kiskanál vaníliás porcukor.
Sorozatunk következő része a békákat mutatja be, amely - nemcsak a kertben - nagyon hasznos állat, hiszen szorgalmasan elpusztítja a nekünk nem annyira kedves rovarokat, pl. legyeket, szúnyogokat.
Pincében hasonlíthatatlanul könnyebb elhelyezni és működtetni egy esővíztárolót, mint a kertben, a föld alatt. Nincs szükség földmunkára sem a tároló, sem a csővezeték elhelyezéséhez, és nem kell műszaki megoldásokat keresni a tartály felúszásának megakadályozására sem.
Folytatjuk sorozatunkat a gyomnövények bemutatásával. Ebben a részben a következő gyomokat mutatjuk be röviden: galaj, pipacs, bükköny, árvácska, vérehulló fecskefű, konkoly, szarkaláb.
Növényeinken tanyázó állatkákból akad bőven. A következőkben bemutatjuk a 7 legismertebbet: üvegházi molytetű (lisztecske), takácsatka, vincellérbogár, pajzstetű, gyapjastetű, fonálféreg, levéltetű.
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.