3526. Így készül az alma chips!
Az alma chips elkészítése nem jelent nagy kihívást. Még "kezdő konyhaművészek" is könnyedén elboldogulnak az elkészítésével! Nem kell hozzá más, csak 1 zöld alma és egy 1 kiskanál vaníliás porcukor.
Az alma chips elkészítése nem jelent nagy kihívást. Még "kezdő konyhaművészek" is könnyedén elboldogulnak az elkészítésével! Nem kell hozzá más, csak 1 zöld alma és egy 1 kiskanál vaníliás porcukor.
Sorozatunk következő része a békákat mutatja be, amely - nemcsak a kertben - nagyon hasznos állat, hiszen szorgalmasan elpusztítja a nekünk nem annyira kedves rovarokat, pl. legyeket, szúnyogokat.
Pincében hasonlíthatatlanul könnyebb elhelyezni és működtetni egy esővíztárolót, mint a kertben, a föld alatt. Nincs szükség földmunkára sem a tároló, sem a csővezeték elhelyezéséhez, és nem kell műszaki megoldásokat keresni a tartály felúszásának megakadályozására sem.
Folytatjuk sorozatunkat a gyomnövények bemutatásával. Ebben a részben a következő gyomokat mutatjuk be röviden: galaj, pipacs, bükköny, árvácska, vérehulló fecskefű, konkoly, szarkaláb.
Növényeinken tanyázó állatkákból akad bőven. A következőkben bemutatjuk a 7 legismertebbet: üvegházi molytetű (lisztecske), takácsatka, vincellérbogár, pajzstetű, gyapjastetű, fonálféreg, levéltetű.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.