3526. Így készül az alma chips!
Az alma chips elkészítése nem jelent nagy kihívást. Még "kezdő konyhaművészek" is könnyedén elboldogulnak az elkészítésével! Nem kell hozzá más, csak 1 zöld alma és egy 1 kiskanál vaníliás porcukor.
Az alma chips elkészítése nem jelent nagy kihívást. Még "kezdő konyhaművészek" is könnyedén elboldogulnak az elkészítésével! Nem kell hozzá más, csak 1 zöld alma és egy 1 kiskanál vaníliás porcukor.
Sorozatunk következő része a békákat mutatja be, amely - nemcsak a kertben - nagyon hasznos állat, hiszen szorgalmasan elpusztítja a nekünk nem annyira kedves rovarokat, pl. legyeket, szúnyogokat.
Pincében hasonlíthatatlanul könnyebb elhelyezni és működtetni egy esővíztárolót, mint a kertben, a föld alatt. Nincs szükség földmunkára sem a tároló, sem a csővezeték elhelyezéséhez, és nem kell műszaki megoldásokat keresni a tartály felúszásának megakadályozására sem.
Folytatjuk sorozatunkat a gyomnövények bemutatásával. Ebben a részben a következő gyomokat mutatjuk be röviden: galaj, pipacs, bükköny, árvácska, vérehulló fecskefű, konkoly, szarkaláb.
Növényeinken tanyázó állatkákból akad bőven. A következőkben bemutatjuk a 7 legismertebbet: üvegházi molytetű (lisztecske), takácsatka, vincellérbogár, pajzstetű, gyapjastetű, fonálféreg, levéltetű.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.