3711. Metszés előtt vagy után jó elvégezni a lemosó permetezést? Elmondjuk
Lehet már sokan tapasztalták a saját bőrükön, hogy a télvégi lemosó permetezést nem szabad elodázni. Mutatjuk, metszés előtt vagy után érdemes-e elvégezni?
Lehet már sokan tapasztalták a saját bőrükön, hogy a télvégi lemosó permetezést nem szabad elodázni. Mutatjuk, metszés előtt vagy után érdemes-e elvégezni?
Naponta többször együnk teljes gabonaszemből készült falatokat, kenyeret, kását, akár ilyen süteményt is. Így nem csak energiát juttatunk szervezetünkbe, hanem vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, rostot is.
Béres József agrármérnök-biokémikus, a híres Béres Csepp feltalálója, kutatásai során vonta le egykor a következtetés, amely szerint "a talaj a növény, az állat és az ember számára alapvető éléstár, s a föld ásványi részeinek a termeléssel együtt járó kizsigerelése, élettanilag fontos mikroelemeinek állandó csökkenése megannyi betegség előidézője". Lássuk, mi is az a Phylazonit baktériumtrágya!
Dúlhat még odakint tomboló hóvihar, a házunkba máris beköltözhet a tavasz. Konyhakertünk következő évi beültetéséhez nevelt zöldségeink azonban megkérik a magukét: az első percektől sok türelmet és odafigyelést igényelnek.
Ha februárban egy délután tavasziasra fordul az időt, az almafát már megmetszhetjük. A fa a fiatalítást rengeteg gyümölccsel hálálja meg.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.