381. 2007. ÁPRILIS 26.
A bevásárlóközpontok után a piacokon is megjelent a szamóca. Ahogy közeledik a szezonja, úgy lesz egyre vásárlóbarátabb az ára.
A bevásárlóközpontok után a piacokon is megjelent a szamóca. Ahogy közeledik a szezonja, úgy lesz egyre vásárlóbarátabb az ára.
Fifikás kutatók megmérték, hogy milyen az édenkert.hu olvasója, tehát most már tudjuk, kik vagyunk. Ezren mondtuk el, fiúk vagyunk vagy lányok, hány évesek, illetve mikor megyünk nyaralni...
Tavasszal a virágszirmok hullása után a növekedésnek indult szilvatermések között szokatlan méretű és alakú termések is fejlődnek.
Hogyan szerezhetjük be a klímánkat jól tűrő, egzotikus dísznövényeket és a különleges, kereskedelemben nem kapható gyümölcs-termőket? Mostantól: postán!
Itt a piros, hol a piros gömb paradicsom? Májusi piacles.
Üdvözlöm! A magokat márciusban kell elvetni laza, homokos talajba, kb 3-4 cm mélyen. Arra nagyon kell ügyelni, hogy soha ne száradjon ki, mert elpusztul a gyenge, friss csíra. Mindig legyen nedves a talaj, de ne tocsogjon!
Üdvözlöm! A képen egy könnyezőpálma (MOnstera deliciosa) van. A fiatal levelek amik most vannak, azok idővel szeldeltebbek lesznek, "lyukas" lesz.
Kedves Császárné! Attól függ, hogy hol törött el és hogyan. Szerintem ki fog hajtani, eléggé bírja a kiképzést!
Üdvözlöm! A képen egy afrikai növény, egy: Microsorum punctatum van. Ez a különleges páfrány mélyzöld színével és vastag, erős, de mégis változatos levélzetével díszít. Árnyékos helyet kedvel, víz- és páraigénye nagy.
Kedves Olvasónk, A sárgulásról már többször írtunk, gyakori probléma: Sárguló leveleket okozhat a nitrogén hiánya, ekkor megfelelő tápanyag utánpótlással orvosolhatjuk a problémát. Túlöntözésre szintén reagálhat a levelek elsárgulásával növényünk, ez ellen, az öntözések számának, vagy a víz mennyiségének csökkentésével tehetünk. A kevés fény, túlságos hideg vagy meleg, szintén okozhatják a levélzet sárga elszíneződését. Ebben az esetben célszerű más helyet választani a szobanövény számára. Segítség! Sárgul a növényem! Hogyan termesszünk otthon gyömbért? - 1. rész >>