3906. Málnás finomság mascarponéval
Hozzávalók 4 adaghoz: 300g zsírszegény görög joghurt, 85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone), 2 lime kicsavart leve, 45g gabonapehely, 2 ek. porcukor, 125g málna.
Hozzávalók 4 adaghoz: 300g zsírszegény görög joghurt, 85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone), 2 lime kicsavart leve, 45g gabonapehely, 2 ek. porcukor, 125g málna.
Itt a nyár, megérkeztek a kánikulák, de kertész zsargonnal élve azt is mondhatjuk, hogy beköszöntött az uborka szezon! Manapság pedig már az is megszokott, hogy pihenésünk célállomása távolabbi országokra esik. Ahhoz, hogy nyaralásunk ne kellemetlen élmények tömkelege legyen, érdemes néhány egészségügyi tanácsot megfogadni!
A kutatók szerint valamennyi élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag, a meggylékúra pedig felér egy igazi vitalizáló kezeléssel.
A nyár legmelegebb időszakában sajnos nem mindig csak a fürdőzés és napozás jut osztályrészül. Ilyenkor sajnos a néha kánikulai meleg, a sajátos étrend, nyári szabadidős tevékenységek olyan veszélyeket rejthetnek magukban, amikre jó előre felkészülni, amiket jobb elkerülni.
A hőség meghozta magával a nyári szmogot is, egyre több városban lépi át az egészségügyi határértéket a talajközeli ózon koncentrációja.