3906. Málnás finomság mascarponéval
Hozzávalók 4 adaghoz: 300g zsírszegény görög joghurt, 85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone), 2 lime kicsavart leve, 45g gabonapehely, 2 ek. porcukor, 125g málna.
Hozzávalók 4 adaghoz: 300g zsírszegény görög joghurt, 85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone), 2 lime kicsavart leve, 45g gabonapehely, 2 ek. porcukor, 125g málna.
Itt a nyár, megérkeztek a kánikulák, de kertész zsargonnal élve azt is mondhatjuk, hogy beköszöntött az uborka szezon! Manapság pedig már az is megszokott, hogy pihenésünk célállomása távolabbi országokra esik. Ahhoz, hogy nyaralásunk ne kellemetlen élmények tömkelege legyen, érdemes néhány egészségügyi tanácsot megfogadni!
A kutatók szerint valamennyi élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag, a meggylékúra pedig felér egy igazi vitalizáló kezeléssel.
A nyár legmelegebb időszakában sajnos nem mindig csak a fürdőzés és napozás jut osztályrészül. Ilyenkor sajnos a néha kánikulai meleg, a sajátos étrend, nyári szabadidős tevékenységek olyan veszélyeket rejthetnek magukban, amikre jó előre felkészülni, amiket jobb elkerülni.
A hőség meghozta magával a nyári szmogot is, egyre több városban lépi át az egészségügyi határértéket a talajközeli ózon koncentrációja.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.