3906. Málnás finomság mascarponéval
Hozzávalók 4 adaghoz: 300g zsírszegény görög joghurt, 85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone), 2 lime kicsavart leve, 45g gabonapehely, 2 ek. porcukor, 125g málna.
Hozzávalók 4 adaghoz: 300g zsírszegény görög joghurt, 85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone), 2 lime kicsavart leve, 45g gabonapehely, 2 ek. porcukor, 125g málna.
Itt a nyár, megérkeztek a kánikulák, de kertész zsargonnal élve azt is mondhatjuk, hogy beköszöntött az uborka szezon! Manapság pedig már az is megszokott, hogy pihenésünk célállomása távolabbi országokra esik. Ahhoz, hogy nyaralásunk ne kellemetlen élmények tömkelege legyen, érdemes néhány egészségügyi tanácsot megfogadni!
A kutatók szerint valamennyi élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag, a meggylékúra pedig felér egy igazi vitalizáló kezeléssel.
A nyár legmelegebb időszakában sajnos nem mindig csak a fürdőzés és napozás jut osztályrészül. Ilyenkor sajnos a néha kánikulai meleg, a sajátos étrend, nyári szabadidős tevékenységek olyan veszélyeket rejthetnek magukban, amikre jó előre felkészülni, amiket jobb elkerülni.
A hőség meghozta magával a nyári szmogot is, egyre több városban lépi át az egészségügyi határértéket a talajközeli ózon koncentrációja.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.