3981. Idared alma, a kedvenc almafajta!
Az almafogyasztás nagy mértékben javítja általános egyészségügyi állapotunkat. Nem véletlen a világszerte elterjedt mondás: "Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!"
Az almafogyasztás nagy mértékben javítja általános egyészségügyi állapotunkat. Nem véletlen a világszerte elterjedt mondás: "Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!"
Bort évezredek, csokoládét évszázadok óta fogyasztunk. A kettőt együtt csupán néhány éve kóstolgatjuk össze, de már most megállapítható, hogy nem egy hétköznapi párost alkotnak.
A bonsai ültetőközegén nagy előszeretettel jelenik meg hatalmas telepet alkotva ez a mohafajta. Sokan írták, hogy nagyon tetszetős, ezért meghagyják az bonsai föld tetején. A májmoha telepek azonban nagyon károsak a bonsai számára, viszonylagos szépségük ellenére képesek tönkretenni fáinkat!
Napjainkban - a növekvő vízárak hatására - egyre inkább alternatív vízforrásokból igyekeznek megoldani az öntözést. A legelterjedtebb egyik ilyen megoldás: a kút.
Az öntözővíz megválasztása igen kényes és fontos dolog a bonsai növény öntözésénél. Ha nem figyelünk rá, akkor könnyedén problémákat okozhat.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.