3991. Hóöntözés a tujáknak, citromfüzér a macskáknak
Használjuk ki a havat, a hóból nagyszerű tujaöntöző víz lesz! És még valami: télen is sok bosszúságot okoznak a szomszéd vagy a kóbor macskák. Tartsuk távol őket!
Használjuk ki a havat, a hóból nagyszerű tujaöntöző víz lesz! És még valami: télen is sok bosszúságot okoznak a szomszéd vagy a kóbor macskák. Tartsuk távol őket!
A magyar szemérmesen kolumbiai virágnak hívja, de más nyelvek híven tükrözik e virág fő jellemzőjét: a spanyol Flor de Labios, az angol Hot Lips Plant...
Az esetek többségében nem a talajjal, a hellyel van baj, a légköri aszály hibáztatható. Pedig egyszerű lenne megmenteni a barnuló tujákat.
A jégsaláta önállóan is kitűnő saláta, de felszeletelve, más salátafélékkel keverve finom vegyes salátaegyveleget ad.
Sokszor gondolkozunk azon, hogy a kihasználatlan teraszunkat milyen célokra hasznosíthatnánk? Kellene egy hely, ahol biztonságban átteleltethetjük a növényeinket, jó lenne egy új dolgozószoba, nem ártana kibővíteni a nappalit vagy a konyhánknak és étkezőnknek keresünk új helyet? Hasonló a helyzet nyáron is, amikor lakásunkat, otthonunkat szeretnénk mediterrán hangulattal átitatni. A megoldás a télikert, vagy ha úgy tetszik, a terasz beépítés!
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.