4166. 5+1 tipp a kertgurutól, hogyan locsoljunk kánikulában
A kánikulában, szárazság idején kertünk növényei is bőséges víz után szomjaznak. Érdemes átolvasni a következő tippeket, hogy növeljük locsolásunk hatékonyságát!
A kánikulában, szárazság idején kertünk növényei is bőséges víz után szomjaznak. Érdemes átolvasni a következő tippeket, hogy növeljük locsolásunk hatékonyságát!
Az uborkalét külsőleg és belsőleg egyaránt használják. Ha megisszuk, kellemes üdítőhöz jutunk, emellett magas vitamin és ásványi só tartalma biztosítja számunkra a jó közérzetet.
A stroke, ami világszerte a harmadik leggyakoribb halálozási ok- és a leggyakoribb rokkantsághoz vezető betegség, megelőzhető. Ehhez nem kell más, mint hogy odafigyeljünk magunkra és másokra, minimalizáljuk a kockázati tényezőket és észrevegyük a figyelmeztető jeleket.
A nyári időszakban fontos szerep jut a befőzésnek: kedvenc gyümölcseinkből lekvárt és befőttet is készíthetünk. A hagyományos eper, kajszi és szilva mellett érdemes nektarinból és szederből főzött téli csemegékkel is megtölteni a kamra polcait.
A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) idén szeptemberben is megrendezi kaktusz kiállítását és vásárát Budapesten, a Füvészkertben.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.