4311. A Bécsieknek okostelefon mutatja az utat a zöldségeshez
Az osztrák főváros lakóit már honlap és okostelefonos alkalmazás is segíti a hozzájuk legközelebb lévő helyi termelő megtalálásában, ahol friss zöldséget és gyümölcsöt vásárolhatnak.
Az osztrák főváros lakóit már honlap és okostelefonos alkalmazás is segíti a hozzájuk legközelebb lévő helyi termelő megtalálásában, ahol friss zöldséget és gyümölcsöt vásárolhatnak.
Most tudjuk megelőzni a jövő évi fertőzést több gyümölcsfa betegség és kártevő esetében is, ha tudjuk mi a teendőnk. Az alma, a csonthéjasok, a mogyoró és a dió aktuális növényvédelmi munkái következnek.
Eredményes a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogram, azóta jelentősen emelkedett a görögdinnye termőterülete Magyarországon; most mintegy 6 ezer hektár körül mozog - közölte a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára kedden a Budapesti sajtótájékoztatón.
Hortenziát könnyen lehet szaporítani. Pár lépés az egész, lemetszed, lecsíped, bedugod, takarod és várunk. Így is lehet saját hortenzia bokrunk.
Messzi földön híres a magyar szilva és a belőle készülő gyerek és felnőtt finomságok. Még 2 hét és elérhető áron a szilva a piacon. Piaci árak 2016. 29. hét.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.