-
Építész műszaki előkészítő
-
Sales specialist / Üzletkötő
-
Budapest- Crystal női divat üzletben 8 órás eladó/ webshop asszisztens
-
laboratóium analitikus
-
mérlegképes könyvelő
-
gépész és betanított munkás
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Bankfióki tanácsadó - Szentgotthárd (határozott időre)
2023. 03. 28
-
Értékesítést Támogató Munkatárs | Dunaharaszti
2023. 03. 27
-
Épületgépész mérnök
2023. 03. 28
-
Márkabolti asszisztens
2023. 03. 28
-
Villanyszerelő
2023. 03. 28
-
Lakossági számlamenedzsment gyakornok
2023. 03. 28
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A laskagomba fehérjében gazdag, egyszerű szénhidrát tartalma alacsony, miközben nagy molekulasúlyú szénhidráttartalma magas. Ez a zsírokban szegény és antioxidánsokban bővelkedő gombaféle sok ínycsiklandozó és különleges étel alapanyagául szolgál. Íme, egy nagyszerű recept!
Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
3 szál zöldhagyma
2 gerezd közepes fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
20 g vaj (vagy fűszervaj)
150 ml főzőtejszín
100 ml száraz fehérbor
3 szál petrezselyem
finomra őrölt tengeri só
színes bors keverék
Elkészítése:
A gombát nagyobb darabokra hasítjuk, a zöldhagymát megmossuk és karikázzuk, a fokhagymát pedig tisztítás után apróra vágjuk.
Az olívaolajat egy nagy átmérőjű serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a vajat. Ezután következik a gomba, amelyet közepes lángon, állandó kevergetés mellett 5 percig sütünk. Az előkészített zöldhagymát és fokhagymát rászórjuk, majd további 5-10 percet pároljuk lassú tűzön.
A főzőtejszínből 125 ml-t és a fehérbort óvatosan hozzákeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Miután a keverék újra felforrt, pár perc főzés után hozzákeverjük a maradék tejszínt.
A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk és a gombára szórjuk. Egy percig még hagyhatjuk a tűzön, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Önmagában vagy halételekhez is finom, de mi legfőképpen friss pirítósra halmozva ajánljuk!
Jó étvágyat!
Piaci árak - 11. hét 2015.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
![]() |
![]() |
![]() |
LETÖLTÉS |
![]() |
LETÖLTÉS |