Hogyan védekezhetek a málna gubacsdarázs ellen?
A málna gubacsdarázs a málnavessző oldalán mogyoró méretű szövetburjánzást képez. A legegyszerűbb védekezés ellene a fertőzött vesszők levágása és elégetése. 

Hogyan védekezhetek a málna gubacsdarázs ellen?


A kártevő a málnavessző oldalán mogyoró méretű szövetburjánzást képez. A legegyszerűbb védekezés ellene a fertőzött vesszők levágása és elégetése. A vegetációs időben az erősen fertőzött málnavesszőket permetezze meg Fendona 0,1 %-os oldatával. A permetlébe tegyen tapadást fokozó anyagot (például Nonitot vagy káliszappant) is. A málna érése előtt két héttel, valamint a szüret teljes idején tilos a permetezés!

 

Mi az oka a fák mézgásodásának?


A mézgacseppek képződésének sokféle élettani oka lehet : erős téli és tavaszi fagyok, talajhibák, vízhiány, táplálkozási rendellenességek, rosszul megválasztott alany, stb. A mézgásodás megszüntetéséhez az előidéző okot kell megkeresni és azt megszüntetni - feltéve, hogy erre van lehetőségünk.

 

ÉRDEKES KÉRDÉSEK, HASZNOS VÁLASZOK

 

Tüneti kezelés: a mézgacseppeket le kell a fa törzséről, ágairól választani, az alatta levő elhalt, rendszerint elbarnult szövetet éles késsel ki kell vágni és a keletkezett sebet be kell kenni sebvédő anyaggal (Cellcid, Fabalzsam, stb.)

 

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan kell gondozni a léggömbvirágot?

A léggömbvirág vagy hírharang (Platycodon grandiflorum) egy július-augusztusban virágzó évelő növény.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

HIbiszkusz

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.