-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Fogtechnikus
-
karbantartó
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Raktáros | Tihany
2025. 01. 24
-
Operátor
2025. 01. 24
-
Karbantartó gépbeállító
2025. 01. 25
-
Termelésvezető (3221)
2025. 01. 24
-
Jogász gyakornok szabályozási területen
2025. 01. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A vadkakaó (Pachira aquatica, majomkenyérfa-félék, Bombacaceae) fa természetes, mocsaras környezetében akár 15 méterre is megnőhet. Bonsai változatát pénzfának tartják, vagyis a tulajdonosának gazdagságot és szerencsét hoz.
Az ujjasan összetett levelek átellenesen állnak. Nagy, alul fehér, felül vörös sokporzós virágai krémfehér szirmúak. Toktermése ehető!
Hogyan fogyasszuk a vadkakaót?
Úgy , ahogy a mogyorót: pörkölve, nyersen. A pörkölt magvakat megdarálják, és kakaóként fogyasztják.
Öt összefonódott törzsű bonsai változatát nagyon régről szerencsehozónak tartják. Ezért a neve is "szerencsehozó vagy pénzhozó" fa. Öt levélkéje a feng shui szerint az öt őselemet szimbolizálja: fém, fa, víz, tűz, föld.
A vadkakaó gondozása
A meleget és a párát szereti. A lakás napos részén tartsuk, óvjuk a tűző naptól. Szereti az állandó, egyenletes meleget és a magas páratartalmat. A radiátortól mindenképp helyezzük távol, mert a száraz levegő könnyen elpusztítja.
A vadkakaó szaporítása
Házi szaporítása félfás dugvánnyal képződik. Ehhez kell egy félfás szár, egy tégelyben vagy üvegcsében gyökereztető hormon, világos, egyenletesen meleg és párás hely és némi türelem.