-
Autóalkatrész értékesítő
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
Műszaki ügyintéző
-
Állásajánlat
-
recepciós
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Bolti Eladó
-
CNC fafeldolgozó
2024. 10. 14
-
Éttermi Munkatárs | Mór
2024. 10. 22
-
Árufeltöltő
2024. 10. 22
-
MFB Pont Specialista - Pestszentlőrinc
2024. 10. 23
-
Alkatrész Kiszállító – megemelt bérrel (Debrecen)
2024. 10. 23
-
Elektromos tervező (villamosmérnök)
2024. 10. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A vadkakaó (Pachira aquatica, majomkenyérfa-félék, Bombacaceae) fa természetes, mocsaras környezetében akár 15 méterre is megnőhet. Bonsai változatát pénzfának tartják, vagyis a tulajdonosának gazdagságot és szerencsét hoz.
Az ujjasan összetett levelek átellenesen állnak. Nagy, alul fehér, felül vörös sokporzós virágai krémfehér szirmúak. Toktermése ehető!
Hogyan fogyasszuk a vadkakaót?
Úgy , ahogy a mogyorót: pörkölve, nyersen. A pörkölt magvakat megdarálják, és kakaóként fogyasztják.
Öt összefonódott törzsű bonsai változatát nagyon régről szerencsehozónak tartják. Ezért a neve is "szerencsehozó vagy pénzhozó" fa. Öt levélkéje a feng shui szerint az öt őselemet szimbolizálja: fém, fa, víz, tűz, föld.
A vadkakaó gondozása
A meleget és a párát szereti. A lakás napos részén tartsuk, óvjuk a tűző naptól. Szereti az állandó, egyenletes meleget és a magas páratartalmat. A radiátortól mindenképp helyezzük távol, mert a száraz levegő könnyen elpusztítja.
A vadkakaó szaporítása
Házi szaporítása félfás dugvánnyal képződik. Ehhez kell egy félfás szár, egy tégelyben vagy üvegcsében gyökereztető hormon, világos, egyenletesen meleg és párás hely és némi türelem.