Növények teleltetése: amarillisz és leander
Az amarillisz hagymagumóit az őszi ültetés előtt pihentetni kell. Amikor az ültetésre kerül a sor, meg kell tisztítani az elsárgult, elszáradt levelektől. A leanderbokrok a fagyok beálltáig kint maradhatnak.

Hogyan teleltessük az amarilliszt és a leandert?

Az amarillisz hagymagumóit az őszi ültetés előtt pihentetni kell. Amikor az ültetésre kerül a sor, meg kell tisztítani az elsárgult, elszáradt levelektől, a túlságosan hosszúra nőtt gyökereit meg kell kurtítani, és úgy kell elhelyezni a földben, hogy a hagymának csak a fele legyen a talaj alatt. A földet ültetés után alaposan meg kell öntözni, de csak egyszer, majd a cserepet meleg, sötét helyre kell tenni, ahol a hagyma élettevékenysége megindulhat. A bimbóképződéshez sötét, 10-12 °C és kb. 2-3 hónap szükséges. Ha a virágszár megjelent és 15-20 centiméterre megnyúlt, következhet az intenzív öntözés, hetenként egyszer műtrágyaoldattal is. Az is lényeges, hogy ebben az időben már a világos, de nem túl meleg helyet igényli a növény.

Amarillisz virágoztatása karácsonyra>>


Teleltetés: amarillisz és leander

Teleltetés: amarillisz és leander

 

A leander kellemesen pihen a pincében

A leander teleltetése kertes házban legtöbbször nem okoz problémát. A leander fácskák és bokrok a fagyok beálltáig maradhatnak a szabadban. A téli hónapok idején elég egy megfelelően hűvös, de fagymentes és világos helyet találni számukra. Mivel a leander leveleit a tél folyamán sem hullajtja le, ezért fontos, hogy a teleltetőhely világos legyen. Bár a nyári hónapokban vízigényes, a téli időszakban csak kevés vizet igényel. Semmiképp se öntözzük túl! Túlságosan sötétben és zárt, levegőtlen helyen a leveleket sűrűn ellepik a nedvszívó pajzstetvek, atkák, amelyek ellen idejében és hatékonyan kell védekezni.

Tudod? Leander metszése ősszel vagy tavasszal jobb?


Teleltetés: amarillisz és leander

Megosztás

Édenkertész válaszol

Milyen növényke bújt ki most ősszel a kertemben?

A foltos kontyvirágot (Arum maculatum) "becsapta az időjárás"

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Napraforgó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.