Ültess Geogenanthus virágot!

A Geogenanthus a kommelina-félék (Commelinaceae) családjába tartozó évelő dísznövény. Mivel eredeti élőhelye Peru, szereti a meleget. Fagyérzékeny, így oda kell figyelni hőigényére. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mi szükséges egy egészséges Geogenanthus virág tartásához.

Hogyan neveljünk párnafüvet (Soleirolia soleirolii)?

A párnafű (Soleirolia soleirolii) a csalánfélék (Urticaceae) családjába tartozó szívós évelő. Eredeti élőhelyén fűszőnyegként kúszik a talajon, a sziklákon és falrésekben így magyar nevéhez hűen zöld párnát képez, ahol megjelenik. A párnafüvet édes kis levelei miatt tartják. 

Milyen gondozást igényel az Oplismenus?

Az Oplismenus a pázsitfűfélék (Poaceae) családjába tartozik. Ezeket az évelőket díszes lombozatuk miatt tartják. Ajánlott bent tartani mivel eredeti élőhelyén meleg időjáráshoz szokott. Jóllehet fűként tartják számon nagyszerű dísznövény, amely egy kis természetet varázsol otthonodba.

Hogyan gondozzuk a Nautilocalyx virágot?

A Nautilocalyx virág a csuporkafélék (Gesneriaceae) családjába tartozik. Egy kistermetű évelő, amely nem nő nagyobbra 60 cm-nél. Főleg szép levelei miatt tartják, de a nyár során kis tölcsér alakú virágok is megjelennek rajta.

Hogyan neveljünk Diffenbachiát?

A Diffenbachiát, vagy más néven Buzogányvirágot a bécsi botanikus kert főkertészéről, J. Dieffenbachról nevezték el. Közép és Dél-Amerikában honos, ahol elsősorban Brazília és Kolumbia trópusi klímájában él. Nálunk közkedvelt virág, szinte minden otthonban megtalálható, mégis fontos tudni a helyes gondozását. 

Édenkertész válaszol

Azt szeretném meg tudni, hogy ez milyen növényem van?

Ez egy Aloe faj, ha minden igaz Aloe paradisicum. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Érik a Lime

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.