Miért nem virágzik a flamingóvirág? Ez az oka

5

A flamingóvirág egyik gyakori problémája, hogy az első virágzás után nem hoz újra bimbókat. Mutatjuk, mi állhat a háttérben.

Flamingóvirág (Anthurium andreanum)

Korábban csak vágott virágként ismerték a szép flamingóvirágot, pedig szobanövényként még csodálatosabb. A flamingóvirág nagy, viaszos fellevél közepéről színes, hengeres torzsavirágzat mered elő. Hónapokig virágzik és minden virágzat több hétig is eltart. Több fajta flamingóvirág is létezik, de ezek közül a leginkább ismert az Anthurium andreanum. Hatalmas méregzöld bőrszerű leveleivel, és piros vagy narancssárga virágaival páratlan szépség. A valódi virágok a középen elhelyezkedő torzsa virágok vannak, amelyeket a szív alakú buroklevél vesz körbe. A növény február és július között virágzik, az év többi szakaszában pihen. De elvirágzás után zöldnövényként is nagyon szépen mutat.

Miért nem virágzik a flamingóvirág?

Tartása szobai körülmények között is könnyű, igen szépen fejlődik világos szobában. Virágzása  - könnyű tartása ellenére - sok otthonban elmarad. Ennek az oka, hogy a növény a virágzással nagyon sok tápoldatot elveszít, ezért a következő virágzáshoz nem marad elég tápanyag. Fontos hogy kellő méretű cserépbe legyen a növény ültetve, és kétévente egyszer ültessük át nagyobb cserépbe. Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk neki tápoldatos vizet.

 

Tavasztól nyár végéig virágzik a flamingóvirág

 

 

A flamingóvirág gondozása

Fényigény:

Egész évben világos helyet igényel, de nyáron óvnunk kell az erős napsütéstől.

Hőigény:

Egész évben meleg helyet kíván, télen se legyen 16 °C-nál hidegebb helyiségben.

Vízigény:

Tartsuk a földjét állandóan nedvesen, kerüljük a meszes öntözővizet.

 

 

Tavasztól nyár végéig virágzik a flamingóvirág

 

Páratartalom:

Különösen a virágzás idején fontos számára a magas páratartalom, ezért leveleit sűrűn permetezzük. A cserepet állítsuk nedves kavicsra.

A flamingóvirág betegségei:

A kiszáradás és a túlöntözés egyaránt megviseli, ilyenkor a levélcsúcsok elsárgulnak.

Kártevők:

Szerencsére házi kártevői nem ismertek.

értékelés