A Porphyrocoma virág gondozása

A Porphyrocoma virág különleges gondozást igényel, ha azt szeretnénk, hogy szépen virágozzon és beragyogja az otthonunkat. Nyáron különösen figyelni kell rá, mert megtámadhatják a takácsatkák.

Ültessünk mi is kakassarkantyút (Plectranthus)!

A kakassarkantyú (Plectranthus) az ajakosak (Lamiaceae) családjába tartozik. Szereti a meleget, de figyelnünk kell rá, mert a közvetlen napfényt megsínyli. Nézzük, hogy mit kell tudnunk a kakassarkantyúról ahhoz, hogy szépen fejlődjön! 

Hogyan gondozzuk a peremvirágot (Kohleria)?

A peremvirágok (Kohleria) a csuporkafélék (Gesneriaceae) családjába tartozó virágzó növények. Színes kis harang alakú virágai teszik kedvelt szobanövénnyé ezt a Japánból származó virágot. Lássuk, hogy hogyan kell gondoskodnunk róla!

Mit kell tudni a Chirita virágról?

A Chirita a csuporkafélék (Gesneriaceae) családjába tartozik. Harang alakú virágai teszik igazán kedvessé ezt a kis növényt, amelyet többnyire szobanövényként tartunk, magas a hőigénye miatt. Ennek ellenére nem szereti a közvetlen napfényt. Tudjunk meg még többet erről a trópusi növényről!

Hogyan szaporítsuk a Dichorisandra virágot?

A Dichorisandra a kommelinafélék (Commelinaceae) családjába tartozik. Ezt a Peruból származó dísznövényt a fürtökben nyíló szép virágjáért tartják. Általános virágföldbe is ültethetjük, mert szépen fog fejlődni benne, és feldobja majd a környezetét.

Édenkertész válaszol

Azt szeretném meg tudni, hogy ez milyen növényem van?

Ez egy Aloe faj, ha minden igaz Aloe paradisicum. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Napraforgó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.