Mit kell tudni a Gesneria szobanövényről?

A Gesneria a csuporkafélék (Gesneriaceae) családjába tartozó növény, amely harang alakú, színes virágaival és zöld leveleivel színesebbé teszi az otthonodat. Egy kis odafigyeléssel és gondozással te is tarthatsz otthon Gesneriát. Tudd meg, hogy hogyan lehet könnyen és egyszerűen szaporítani ezt a trópusi növényt.

Homalocladium platycladum - egy különleges dísznövény

A Homalocladium platycladum a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik. Egy nagyon érdekes növény, amelynek hínárra emlékeztető szára van. Ez a dísznövény a szabadban akár 3.5 méterre is megnőhet, cserépben viszont csak a 90 – 100 cm-t éri el. Tudjunk meg többet erről a különleges trópusi növényről!

Ismerkedj meg a csodálatos Neomaricával!

A Neomarica virág a nősziromfélék (Iridaceae) családjába tartozó nyáron virágzó rizómás évelő. Illatos virágai sajnos rövid életűek, általában csak egy napot élnek, azután elhervadnak. Ennek ellenére igen szép dísznövény, ami különlegessé teszi az otthonodat és a kertedet. Tudj meg többet erről a csodálatos növényről, hogy te is egészséges és szép Neomaricát nevelhess.

Hogyan legyen szép korallbogyónk?

A korallbogyó (Nertera granadensis) kis termetű növény, amelynek fő szépségét nem a virágai, hanem a narancssárga bogyói adják - ezek nyár végétől több hónapon át megtartják élénk színüket. Ha ősszel is szereted élvezni a virágok szépségét, akkor tudj meg többet erről a különleges növényről, amely ebben az időszakban ragyog teljes pompájában.

Édenkertész válaszol

Szobafikuszom kisebb leveleket hajt. . .

Átültetés vagy tápoldatozás segíthet. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.