Homalocladium platycladum - egy különleges dísznövény

A Homalocladium platycladum a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik. Egy nagyon érdekes növény, amelynek hínárra emlékeztető szára van. Ez a dísznövény a szabadban akár 3.5 méterre is megnőhet, cserépben viszont csak a 90 – 100 cm-t éri el. Tudjunk meg többet erről a különleges trópusi növényről!

Ismerkedj meg a csodálatos Neomaricával!

A Neomarica virág a nősziromfélék (Iridaceae) családjába tartozó nyáron virágzó rizómás évelő. Illatos virágai sajnos rövid életűek, általában csak egy napot élnek, azután elhervadnak. Ennek ellenére igen szép dísznövény, ami különlegessé teszi az otthonodat és a kertedet. Tudj meg többet erről a csodálatos növényről, hogy te is egészséges és szép Neomaricát nevelhess.

Hogyan legyen szép korallbogyónk?

A korallbogyó (Nertera granadensis) kis termetű növény, amelynek fő szépségét nem a virágai, hanem a narancssárga bogyói adják - ezek nyár végétől több hónapon át megtartják élénk színüket. Ha ősszel is szereted élvezni a virágok szépségét, akkor tudj meg többet erről a különleges növényről, amely ebben az időszakban ragyog teljes pompájában.

Édenkertész válaszol

Paradicsom palántáim egyik napról a másikra elpusztulnak. Mit rontottam el?

A sűrűn vetett palántaállományban nedves, meleg körülmények között felléphet a palántadőlés nevű betegség.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Fekete kökörcsin

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.