Mit kell tudni a papagájvirágról (Strelitzia reginae)?
Az otthonunkban nevelhető összes virág közül talán a papagájvirág (Strelizia reginae) a leglátványosabb. Tartása télikertben ideális. 

A papagájvirág (Strelitzia reginae) bemutatása

 

Az otthonunkban nevelhető összes virág közül talán a papagájvirág- másik nevén paradicsommadár-virág - a leglátványosabb. Nagy, evezőlapát alakú, méretes levelek közül emelkednek ki a hosszú száron ülő, élénkpiros, narancssárga és kék színű, 15 cm átmérőjű, több héten át nyíló virágai.

 

Leglátványosabb szobanövényünk: papagájvirág

 

Mint szobanövény, nagy türelmet igényel (az új növényeknél 3-4 évet kell várni az első virágzásra), amellett nagy a helyigénye is. Télen hűvös és jól megvilágított helyen kell tartani. A fejlett növényt ne ültessük át, az évenkénti virágzáshoz fontos a kinőtt cserép. Egy ősz-tél eleji és egy tavasz-nyár eleji virágzási periódusra számíthatunk.

Nyár elejétől a szabadba is kitehetjük, keressünk számára szélvédett, meleg fekvésű, napos helyet. Bőséges locsolást, permetezést és tápanyagutánpótlást igényel.

 

Leglátványosabb szobanövényünk: papagájvirág

Leglátványosabb szobanövényünk: papagájvirág

 

A papagájvirág gondozása

  • Hőigény: Átlagos meleg, télen 10-15 °C.
  • Fényigény: A lehető legtöbb fény, de a nyári tűző naptól védeni kell. Virágzásakor mindenképp napos ill. világos helyen kell tartanunk.
  • Vízigény: Alaposan öntözzük meg, majd a következő öntözésig hagyjuk a földfelszínt kiszáradni. Télen ritkábban öntözzük. A pangó vízre gumós gyökerei kimondottan érzékenyek!
  • Páratartalom: Időnként permetezzük.
  • Átültetés: Csak a fiatal növényeket kell évente tavasszal átültetni. A már virágzó növények a kinőtt cserepet szeretik. Két átültetés között azért érdemes a talaj felső rétegét friss, enyhén savanyú talajjal felfrissíteni.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Kertem nagy része cserebogár pajorral fertőzött és gyomos. Mi a teendőm gyümölcsfa telepítés előtt?

Cserebogár ellen VAN vegyszeres védekezésre lehetőség az ültetés pillanatában. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nyílik a hunyor

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.