ADVENT 2005 KÉPEKBEN
Bemutatjuk a Néprajzi Múzeum-ban megrendezett Virágkötészeti verseny győzteseit és koszorú-költeményeit.

ADVENT 2005 KÉPEKBEN
Advent első vasárnapja lesz a hétvégén. A Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete ezt a szép ünnepet megelőző héten, a Néprajzi Múzeummal közösen megrendezte a hagyományos adventi virágkötészeti versenyt, kiállítást és vásárt.

Azért egy héttel az első adventi vasárnap előtt, hogy a virágkötő szakmában dolgozók új ötleteket meríthessenek, másrészt azért, hogy a vásárlók is felfedezzhessenek új, meglepő adventi koszorú-költeményeket.

Nyírfás nyertes: Természetesen a győztesek kerülnek a honlapra. A versenyt a Rozsondai Attila - Szentpéteri Szabolcs páros nyerte meg a természetes anyagokból, elsősorban nyírfakéregből összeállított [vote:1123820238] alkotásukkal. Zöld ezüst : Második helyen végzett a V.V.V. Design virágüzlet tehetséges virágkötő-berendezője, Ferancz Georgina. Ő a zöld színeket részesítette előnyben. Hatalmas adventi koszorúján sok gyertya díszlett, mutatva, hogy az adventi díszítési formák már nagy részben eltérnek a hagyományos megoldásoktól.

Lila árnyalatú bronz: A harmadik helyezett Schott Réka, a Virágegyetem üzletvezetője lett. Fantasztikus, meglepő színekkel kápráztatta el a közönséget.Egyedi színkombinációjával, modern alkotást mutatott be, bizonyítva, hogy az adventi koszorú a belső terek csodálatos dísze lehet.

értékelés