HORTUS 2001
A Flora Hungária Nagybani Virágcsarnok, mint minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén, az idén is kertészeti kiállításnak adott otthont.

A Flora Hungária Nagybani Virágcsarnok, mint minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén, az idén is kertészeti kiállításnak adott otthont. A Budapesttől mindössze 3 km-re, Szigetszentmiklóson tartott Hortus Hungaricus immár tizenharmadszor is óriási siker: nemcsak a kertész szakma képviselőinek találkozóhelye, hanem a budapesti családok kedvelt hétvégi programja is. 

A kiállítás első napja hagyományosan zártkörű: a kiállító kertészeti cégek képviselői és a termesztők találkoznak ekkor. Üzletkötés, szaktanácsadás, ismerkedés, bemutatkozás, a potenciális ügyfelek megtalálása - kemény munka a kiállítók számára a Hortus. 

A rendezvény mára nemzetközivé vált: nemcsak a látogatók, a kiállítók is több országból érkeztek, a német cégek például együtt, egy nagy közös standon mutatkoztak be. A szakmai megbeszélésekből bőven maradt azonban a minden érdeklődő számára nyitott szombati napra is. 

A látogatók közül elsőként a Romániából és a Délvidékről busszal érkezett csoportok jelentek meg, később a hétvégi szabadidejüket eltölteni vágyó városlakók, a Kertészeti Egyetem hallgatói, mezőgazdasági szakközépiskolák diákjai, és persze a virágot szerető nyugdíjasok árasztották el a standokat. Ők tudták, miért jönnek: a kertészeti cégek évek óta termékeik legjavát vonultatják föl, és nem is akárhogyan! 

Az egyes standok önálló, növényekből épített káprázatos pompája önálló műalkotásként is megállná a helyét. A bemutatót a csarnok körüli piaccá varázsolt parkolóban növény-, szaporítóanyag- és kertészeti kellék-vásár egészíti ki. 

A gyerekek a "dühöngőben", egy felfújt gumivárban tombolhatnak, a felnőttek számára a csarnok egyik nyugodt, elkülönített sarkában profi virágkötők munkáit bemutató kiállítás ígérkezik csábítónak. Sörsátrak és lacikonyhák színesítik a szigetszentmiklósi rendezvényt, amelyre a Móricz Zsigmond körtérről induló buszok hagyományosan ingyen szállítják ki az érdeklődőket. Ha valaki lemaradt volna, jövőre feltétlenül látogasson ki.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Szeretném megtudni az aprólevelű b. fikusz szaporítását.

Szaporításra legalkalmasabb időpont a tavasz, amikor a hajtási periódushoz megfelelő fényviszonyok is társulnak.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.