HORTUS 2001
A Flora Hungária Nagybani Virágcsarnok, mint minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén, az idén is kertészeti kiállításnak adott otthont.

A Flora Hungária Nagybani Virágcsarnok, mint minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén, az idén is kertészeti kiállításnak adott otthont. A Budapesttől mindössze 3 km-re, Szigetszentmiklóson tartott Hortus Hungaricus immár tizenharmadszor is óriási siker: nemcsak a kertész szakma képviselőinek találkozóhelye, hanem a budapesti családok kedvelt hétvégi programja is. 

A kiállítás első napja hagyományosan zártkörű: a kiállító kertészeti cégek képviselői és a termesztők találkoznak ekkor. Üzletkötés, szaktanácsadás, ismerkedés, bemutatkozás, a potenciális ügyfelek megtalálása - kemény munka a kiállítók számára a Hortus. 

A rendezvény mára nemzetközivé vált: nemcsak a látogatók, a kiállítók is több országból érkeztek, a német cégek például együtt, egy nagy közös standon mutatkoztak be. A szakmai megbeszélésekből bőven maradt azonban a minden érdeklődő számára nyitott szombati napra is. 

A látogatók közül elsőként a Romániából és a Délvidékről busszal érkezett csoportok jelentek meg, később a hétvégi szabadidejüket eltölteni vágyó városlakók, a Kertészeti Egyetem hallgatói, mezőgazdasági szakközépiskolák diákjai, és persze a virágot szerető nyugdíjasok árasztották el a standokat. Ők tudták, miért jönnek: a kertészeti cégek évek óta termékeik legjavát vonultatják föl, és nem is akárhogyan! 

Az egyes standok önálló, növényekből épített káprázatos pompája önálló műalkotásként is megállná a helyét. A bemutatót a csarnok körüli piaccá varázsolt parkolóban növény-, szaporítóanyag- és kertészeti kellék-vásár egészíti ki. 

A gyerekek a "dühöngőben", egy felfújt gumivárban tombolhatnak, a felnőttek számára a csarnok egyik nyugodt, elkülönített sarkában profi virágkötők munkáit bemutató kiállítás ígérkezik csábítónak. Sörsátrak és lacikonyhák színesítik a szigetszentmiklósi rendezvényt, amelyre a Móricz Zsigmond körtérről induló buszok hagyományosan ingyen szállítják ki az érdeklődőket. Ha valaki lemaradt volna, jövőre feltétlenül látogasson ki.

értékelés