ALFÖLDI FAISKOLÁSOK
Az Alföldi Faiskolások Egyesületének titkára adott e-mail interjút lapunknak, amelyben az egyesület új honlapját is bemutatja.

ALFÖLDI FAISKOLÁSOK

Puskás Péter az Alföldi Faiskolások Egyesületének (AFE) titkára. 15 éve foglalkozik díszfaiskolai termesztéssel. Jelenleg Göd határában egy hektáron termeszt díszfákat és díszcserjéket, szabadföldön és konténerben. Az általa képviselt egyesületről kérdezte munkatársunk.

 

Milyen szolgáltatásokat kínál a tagjainak?
Az egyesület megalapításának célja, hogy összefogja az alföldi régió díszfaiskolásait. Belföldi és külföldi rendezvényeket, szakmai utakat szervez, kiállításokon vesz részt. A hazai szakmai fórumokon képviseli a faiskolások érdekeit.

Milyen rendezvényeik vannak?
Minden év januárjában többnapos szakmai továbbképzéssel indítjuk az évet. Ezután a nyár folyamán kerül sor a belföldi és a külföldi szakmai utakra. Szeptember elején minden évben megrendezzük az Alföldi Faiskolai Börzét. Az évek során több belföldi és külföldi kiállításon vettünk részt közösen, Varsóban a Green is Life faiskolai kiállításon is ott voltunk.

Elégedettek a www.afe.hu honlappal?
A honlap elkészítését hosszas egyeztetés előzte meg, mind a vezetőség, mind a tagság részéről, mire kialakult az egységes álláspont. A sikeres honlaphoz az is hozzájárult, hogy egy profi céget bíztunk meg az elkészítéssel. Nem bántuk meg a választást, mert az elvárásainknak megfelelően készült el és működik. 

ALFÖLDI FAISKOLÁSOK

Sok visszajelzést kapnak a honlap révén? Beválik, mint marketing-eszköz?
2004. augusztusában készült el a honlap. A látogatottság a várakozásainkat felülmúlta, így sikeresnek tekintjük. Heti rendszerességgel kapunk telefonhívásokat, e-maileket a kereskedőktől és a kiskert-tulajdonosoktól különböző témákban. Minden kérdésre megpróbálunk válaszolni és segítünk a növénykereséses ügyekben.

ALFÖLDI FAISKOLÁSOK

Hogyan folyik a honlapon megjelenő adatok frissen tartása?
A honlapnak van egy adminisztrációs felülete, amelyet az egyesület titkársága kezel. Mi magunk tudjuk az aktuális információkat frissíteni. A faiskolai szezon kezdetén szeretnénk aktualizálni  a növénylistákat, melyeket a tagjainktól  kapunk meg. Így naprakész tájékoztatást nyújthatunk a kereskedőknek, kertépítőknek. A rendezvényeinkről szóló információkat szintén tavasszal hirdetjük meg.

Egyéb marketingtevékenységet is folytat az egyesület?
Mivel az egyesület érdekképviseletként jött létre, nem értékesítő szövetkezetként működik, közvetlen módon nem folytat marketing tevékenységet. Közvetetten segíti az értékesítést, a kiadványok és rendezvények által.

Az AFE együttműködik más szervezetekkel, netán más faiskolai szövetségekkel?
Jó kapcsolatot tart fenn a társegyesületek jelentős részével, ezek  közül néhány: Nyugat-Dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete, Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete, Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Országos Szövetsége. Ezen kívül egyesületünk tagja a Magyar Szaporítóanyag Termesztők Szövetségének és az Erdészeti Szaporítóanyag Terméktanácsnak.

Ha most körlevelet írna, mit ajánlana üzletileg/szakmailag az egyesület saját tagságának?
Felhívnám a figyelmet a honlap használatára, a növénylisták elküldésére, a szakmai rendezvényekre és a közösen szervezett szakmai utakra.

 

értékelés