No SSO cookie

Kamélia kiállítás nyílik a bécsi pálmaházban

Utolsó változtatás: 2010-03-04 | Első közzététel: 2006-02-07
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Kamélia kiállítás nyílik a bécsi pálmaházban
A téli schönbrunni kert pálmaházában kivirágoztak a kaméliák, március 1-től teljes pompájukban láthatók színes virágcsodák.

Kamélia kiállítás nyílik a bécsi pálmaházban
A kamélia (Camellia japonica ) rendkívül jó hidegtűrő szobanövényünk, igazi télikerti növény,  de nevelhetjük átriumban, nappaliban vagy akár kertben, de mindenképp védett helyre ültetve.

Haragoszöld, fényes, viaszos levelű, szép formájú bokra már önmagában is felhívja magára a nézelődő figyelmét, nem beszélve virágos állapotáról.
Tömött rózsaszerű virágait novembertől márciusig hozza. Ha szobanövényként vagy dézsás növényként nevelik, a virágzási időszaka januárra vagy februárra esik, kerti növényként pedig márciusban-áprilisban virágzik. Egyedül a talajra kényes, szigorúan savanyú talajba kell ültetni, félárnyékba.

Hazai forgalomban többek között az alábbi fajták találhatók: 

"Bella romana" - teltvirágú, fehér, piros csíkokkal
"Debutane" - telt, fényes rózsaszín
"Rosa" - telt, világos rózsaszín
"Rosso" - telt, vörös
"Kramer supreme" - sötét rubinvörös, bazsarózsaformájú
"Lavima maggi" - telt, világos rózsaszín, élénk rózsaformájú

Kamélia kiállítás nyílik a bécsi pálmaházban
A torinói téli olimpia és az azt követő paralimpia virága volt a Maggiore tavi kamélia, a Camelia del Lago Maggiore. A legendás szépségű virág többféle változatával köszöntötték az érmet szerzett sportolókat és díszítették a versenyek színhelyét, illetve az olimpiai falut.

A termesztők a virág egy különleges fajtáját, a "Camelia Ice-lake"-nek nevezett fehér színű, összetett szirmú különlegességét ajánlottak a torinói olimpiának. A nagy igényre való tekintettek a cserjét a tó körül fekvő mindegy 70 kertészetben termesztették.

Kamélia-Kiállítás Bécsben

Bécs, Schönbrunni kastély, Pálmaház

Nyitva tartás: 2009. március 1-től, reggel 9:30-tól este 17:00 óráig.


Szólj Te is hozzá!