No SSO cookie

Könnyen elkészíthető hálaadásnapi vacsora két személy részére

Utolsó változtatás: 2011-11-24 | Első közzététel: 2011-11-24
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Könnyen elkészíthető hálaadásnapi vacsora két személy részére
Hálaadásnapi vacsorát tervezgetünk, de meg akarjuk kímélni magunkat az ünnepek bonyolult főzési rituáléjától? Készítsünk gorgonzólás-körtés salátát, pikáns zöldségekkel készült sült pulykát, gyömbéres áfonyaszószt vagy kókusztejjel készült burgonyapürét.

Könnyen elkészíthető hálaadásnapi receptek

 

Mivel közeleg a „pulyka napja"... elnézést ... a hálaadás napja (sajnos lassan rokonértemű szavakká válnak), talán azon tűnődünk, hogyan lehet egy kétszemélyes ünnepi vacsorát úgy elkészíteni, hogy ne izzadjunk napokig a konyhában. Nos, ezen nem kell tovább tűnődnünk. Nem vacsoracsatára készülünk, ezért inkább a jó hangulat megteremtésére helyezzük a hangsúlyt, az étel tulajdonképpen csak ráadás. A tökéletes, romantikus, kétszemélyes vacsorát a parkban is el lehet tervezni séta közben, az alábbi, egyszerű, ízletes recepteket olvasgatva. Asztaldíszítési ötletekről itt írtunk >>

 

halaadas-vacsora

 

Gorgonzolás-körtés saláta


Hozzávalók:

  • 1 fej megtisztított, megmosott, megszárított és felaprított saláta
  • 1 / 4 csésze gránátalmamag
  • 1 / 3 csésze morzsolt gorgonzola sajt
  • 2 kimagvalt, felszeletelt körte
  • 1 / 2 csésze kandírozott pekándió

Az öntethez:

  • 2 evőkanál pezsgőecet
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál teljes kiőrlésű mustár
  • 1 evőkanál darált mogyoróhagyma
  • 1 / 3 csésze pirított mogyoróolaj
  • csipetnyi só és bors

 

Elkészítése

Ennek az egyszerű hálaadásnapi előételnek az elkészítéséhez, a megmosott és felaprított salátát, a körtét, gránátalma magot, kandírozott pekándiót és a gorgonzola sajtot egy nagy tálba helyezzük. Az öntethez, a mustárt habverő segítségével felverjük a mézzel, hagymával és az ecettel. Folyamatos keverés közben, lassan belecsurgatjuk a mogyoróolajat. Ízesítsük sóval és borssal, majd az öntet felét öntsük a salátára.

 

Sült pulyka pikáns zöldségekkel


Hozzávalók:

  • 1 egész pulyka
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 2 evőkanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt zsálya
  • 3 / 4 csésze olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 / 2 teáskanál fekete bors
  • 2 csésze víz

Elkészítése:


Ezt a klasszikus pulyka ételreceptet nem csak könnyű elkészíteni, de ugyanakkor nagyon ízletes is. Először tisztítsuk meg jól a pulykát. Melegítsük elő a sütőt 165 °C-ra és helyezzük a megtisztított pulykát egy lefedhető serpenyőbe. Egy külön tálban keverjük össze a fokhagymaport, bazsalikomot, zsályát, sót, borsot az olíva olajjal, és kenjük be vele a nyers pulykát. Öntsünk két csésze vizet a serpenyő aljára és fedjük le. A pulykát három órán át hagyjuk sülni. Azután kivesszük a serpenyőből és fogyasztás előtt harminc percig hagyjuk hűlni. (Időnként a páclével még megkenhetjük a pulykát.)

 

sult-pulyka
Sült pulyka

 

Áfonyaszósz gyömbérrel

 

Hozzávalók:

  • 1 mag nélküli nagy narancs, beleértve a darabokra vágott héját és bőrét is
  • 1 tasak friss áfonya
  • 3 / 4 csésze cukor
  • 1 / 3 csésze apróra vágott kandírozott gyömbér

 

Elkészítése:

Egy konyhai robot segítségével a narancsot apróra vágjuk. Ezután hozzáadjuk az áfonyát, a cukrot és a kandírozott gyömbért, majd mindezt jól összeturmixoljuk. Kivesszük a turmixból, egy tálra kihelyezzük és tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük.

 

Édes burgonyapüré kókusztejjel


Hozzávalók
:

  • 3 közepes édesburgonya
  • 3 / 4 csésze kókusztej
  • 1 evőkanál darált friss gyömbér
  • 1 / 2 teáskanál só

 

Elkészítése:

A közepes méretű burgonyákat villával megszurkáljuk. 220 fokos előmelegített sütőben puhára sütjük őket. Amikor kihűltek, meghámozzuk és áttesszük egy közepes méretű mikrohullámú sütőbe való edénybe. Burgonyatörővel alaposan áttörjük. Most egy külön edényben jól összekeverjük a kókusztejet, a sót és a gyömbért. Melegítsük fel ismét a mikrohullámú sütőt, és még körülbelül tíz percre tegyük vissza sülni.

 

burgonya-pure

 

Sütőtökkrémes pite


Hozzávalók:

  • 2 csésze hideg tej
  • 2 csomag azonnal keverhető vaníliás puding
  • 1 csésze sütőtök konzerv
  • 1 teáskanál sütőtök pitéhez való fűszer
  • 1 csésze hűtött tejszín az öntethez
  • 1 sült pite héja

 

Elkészítése

Egy kisebb tálban összekeverjük a tököt, a töltelékhez valót, a fűszereket és a tejszín öntetet két csésze tejjel. Turmixxal, a legkisebb sebességen körülbelül egy percig keverjük. Öntsük az egészet egy piteformába majd tegyük a fagyasztóba néhány órára.

Ezen egyszerű receptek segítségével, a kétszemélyes Hálaadásnapi vacsora elkészítéséből remek és szórakoztató eseményt varázsolhatunk. Talán úgy gondoljuk, hogy nagyon leegyszerűsítjük velük a bonyolult vacsorákat, de az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat és élvezzük az ünnepet, ahelyett, hogy a konyhában robotolnánk egész nap. Tehát tervezzük meg ezt a könnyű, kétszemélyes  hálaadásnapi vacsorát, és élvezzük ki az ünnep minden pillanatát.


Szólj Te is hozzá!