-
Betonelemgyártó-ács
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
Traktoros (tolólapos)
-
Shop eladó
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártástámogató hegesztőmérnök
2024. 07. 26
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Operátor / árufeltöltő
2024. 07. 27
-
Quality Control Specialist
2024. 07. 27
-
Project Coordinator
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Mit főzzünk karácsonykor? - A legfinomabb menü](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2591/kiskep/mit-fozzunk-karacsonykor---a-legfinomabb-menuk-1-.jpg)
Gombával töltött pulyka cserépedényben sütve
Hozzávalók:
-
- 1 evőkanál étolaj
- 1 vöröshagyma
- 25 dkg gomba (erdei gomba a legjobb)
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- késhegynyi őrölt majoránna
- 2 tojás
- 2 zsemle
- kevés tej
- kb. 10 dkg füstölt szalonna
- 1 alma
Elkészítés:
A hagymát lereszeljük, az olajon megdinszteljük. A gombát nagyon apróra vágjuk, a s sóval, borssal a hagymán meg megpároljuk.
A pulyka máját ledaráljuk, a két tejben áztatott zsemlével, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyemmel, majoránnával, sóval, borssal összekeverjük.
A pulyka hasüregébe töltjük a tölteléket, majd cérnával (amit a sütés után kiveszünk) összevarrjuk. A pulyka mellrészét a bőr alatt bevagdossuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket és almaszeleteket helyezünk. A bőrt utána visszahajtjuk.
A pulykát megsózzuk, vékonyan megkenjük vajjal, majd az előre beáztatott cserépedénybe tesszük és a fedővel kb. 2-3 órát sütjük.
A végén a tetőt levéve még pár percig ropogósra pirítjuk.
Burgonyapürével tálalva a legfinomabb! Jó étvágyat kívánok!
Tipp: Ünnepi menü egészségesen>>
Az én Karácsonyi mézes sütim
![]() |
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 4 tojás
- 25 dkg olvasztott margarin
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 kevés reszelt citromhéj
- A díszítéshez színes cukorgyöngyök
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap deszkán kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl szorosan egymás mellé helyezzük.
Előmelegített sütőben szép aranysárga színűre sütjük.
20 dkg porcukorból 2 evőkanálnyi vízzel cukormázat készítünk (a porcukrot a vízzel folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad). A mázat még melegen kell a süteményre kenni. A cukorgyöngyökből a tetejére tetszőleges alakzatokat rakhatunk ki.
Egyszerű nagyon kiadós, szép karácsonyi sütemény, a vendégeinket bátran kínálhatjuk vele, el lesznek ragadtatva tőle.
Tipp: Vega menü karácsonyra>>
Boldog Karácsonyt kívánunk!