No SSO cookie

Cseresznyés joghurtkrém - piaci árak

Utolsó változtatás: 2016-05-05 | Első közzététel: 2011-06-24
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Cseresznyés joghurtkrém - piaci árak
Hozzávalók: 12 dkg cukor, 80 ml citromlé, 3 levél zselatin, 17,5 dkg natúr joghurt, 1/8 liter, tejszín, fél kg cseresznye, 1 csipet gyömbér és fahéj, kevés őrölt vanília, 1 teáskanál étkezési keményítő, cukor ízlés szerint.

A cseresznyés joghurtkrém elkészítése

 

A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet poharakba adagoljuk, és hagyjuk megkeményedni. A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel felforraljuk. Ha kihűlt, a krémre öntjük. Ünnepi alkalmakkor megbolondíthatjuk a joghurtkrémet egy kis cseresznyepálinkával.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 25. hét


belfoldi

kulfoldi

cseresznye

zoldborso

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.


Szólj Te is hozzá!