-
OPS asszisztens/diszpécser
-
Panzióvezető (bentlakással)
-
mérlegképes könyvelő
-
szakács, főzőnő,konyhai kisegítő
-
Budapest- Crystal női divat üzletben 8 órás eladó/ webshop asszisztens
-
laboratóium analitikus
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Lángvágó
2023. 03. 31
-
Risk Engineer
2023. 03. 30
-
Oktatási sales szakember
2023. 03. 30
-
Client Service Director
2023. 03. 31
-
Karbantartó mérnök
2023. 03. 31
-
MES / IT Technikus
2023. 03. 31
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Nagyszüleink finom rácsos süteményét lehetetlen utánozni. Lehetett az diós, gyümölcsízzel készített, meggyes, mákos, mindenhogyan szerettük. Íme a cseresznyés rácsos sütemény receptje! Érdemes kipróbálni!
Cseresznyés rácsos sütemény
![]() |
Hozzávalók:
- 50dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1/2 dl tej
- 1 sütőpor
- 1 egész tojás és egy tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz.
- Töltelékhez: 1000 g cseresznye, 200g cukor, 2g fahéj, 100g zsemlemorzsa, 50g vaníliás cukor.
A rácsos cseresznyés sütemény elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejjel és a sütőporral. Jól összegyúrjuk, és a tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rárakjuk a cseresznye tölteléket.
A cseresznye töltelék elkészítése:
A cseresznyét kimagvazzuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsát.
A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozzuk. Megkenjük a tetejét tojássárgákával, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.