No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
1
2
3
6
7
13
14
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Lélekmelegítő citrompuding hideg napokra

Utolsó változtatás: 2017-07-27 | Első közzététel: 2016-11-03
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Lélekmelegítő citrompuding hideg napokra
Képzelj el egy forró citromos pudinghegyet, - az angol félét - amin lávaként csorog le a citromos-cukros máz. Egy kis hideg tejszín és kész is a csoda.

Citromos piskotapuding River Cottage-ból

4-6 adaghoz

  • 2 citrom leve és héja
  • 25 g lágy barna cukor
  • 100 g sótlan vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 2 közepes tojás
  • 100 g liszt, 1 tk sütőporral

Kenjünk ki vajjal egy 850 ml-es pudingformát. Keverjük ki a barna cukrot egy citrom levével majd öntsük a formába.

Elektromos habverővel keverjük levegősre a vajat a citromhéjat és a cukrot, melyhez egyenként adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. Végül jöhet a maradék citromlé is. Öntsük a pudingformába.

Most jön a pudingfőzés: vajazott sütőpapírral fedjük le a pudingformát, majd állítuk az egészet egy még nagyobb fazékba, melybe forrásban lévő vizet öntünk - a puding forma feléig, majd takarjuk le a fazekat. Gőzöljük 2 órát, ha kell pótoljuk az elpárolgó vizet.

Tálalás előtt vegyük le a fóliát és lazítsuk meg a puding szélét, majd borítsunk egy tányért a tetejére, majd azt rászorítva fordítsuk meg a formát és húzzuk le a a pudingról. Hideg tejszínnel kínáljuk.

citrompuding

Köszönjük a receptet Hugh Fearnley-Whittingstall

Még több citromos recept:

 

Citrom ára a piacon:

piac_44het_citrom

 

PIACI ÁRAK 2016. 44. hét (november 3.)

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

piac_44het1_01

 

 

piac_44het_pore


Szólj Te is hozzá!